Bekväma och personliga glasögon

Vi är alla olika och vi har alla olika behov. Våra tankar när det gäller glas är precis detsamma som när det gäller bågar. Det gäller att hitta den bästa lösningen för just dig. Hos oss på Optiker Ullström i Jönköping finns det alla varianter att välja på.

Kvalitetsglas från välkända ZEISS

Vi arbetar till stor del med glas från Carl Zeiss Vision, ett världsledande företag som ägnar sig mycket åt produktutveckling och håller mycket hög kvalitet. Glas brukar tillverkas i mineral eller plast. Mineralglaset är tyngre men mer reptåligt och plastglasen är lättare men lite känsligare för repor. Det vanligaste är plastglas då de väger så mycket mindre och vi bär glasögonen varje dag.

Rätt glas vid rätt tillfälle

Då man använder glasögon varje dag möts vi att flera olika optiska utmaningar. För att kunna se optimalt under alla förhållanden så krävs det att man anpassar glaset efter olika förutsättningar. Tänk på att ett par glasögon kanske inte alltid tillgodoser alla behov.

Arbetsglasögon ger dig god synkomfort

Idag kräver de flesta yrkena god syn och att man behöver se lika bra på olika avstånd. Därför finns idag ett stort behov av arbetsglasögon. Mer än 80 % av arbetet utförs med hjälp av synen. Att använda fel glasögon eller inga alls framför skärmen resulterar ofta i huvudvärk och nackont. Ett par extra glasögon är ofta lösningen för både högre arbetskvalitet och bättre trivsel på jobbet. Vi på Optiker Ullström samarbetar sedan många år med flera företag och hjälper till att skapa synkomfort bland medarbetarna.

Vi ingår i Synhälsan, som är ett samarbetsorgan mellan optiker i hela landet. Målet med Synhälsan är just vad det låter som: En bättre ögonhälsa. Medlemskap i Synhälsan borgar för att vi har specialkompetens inom arbetsrelaterad synvård.

Kontakta oss direkt så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig hitta rätt glasögon!

 

Singelglas

Ett enkelslipat glas med fokus på ett avstånd, antingen långt eller nära.

Progressivglas

Ett ”bekvämlighetsglas” där du kan se på alla avstånd genom ett glas, med succesiv övergång.

Närprogressivt

Ett speciellt “dator”-anpassat glas för seende från 35 cm till ca 1,5 m. Alltså speciellt lämpat för arbete framför datorskärm. Vanligt förekommande lösning som arbetsglasögon/terminalglasögon.

Rumsprogressivt

Ger bra synkomfort inomhus. Ett arbetsanpassat glas med seende från cirka 35 cm upp till ungefär 3,5 m. Även detta är ett vanligt förekommande arbetsglas som används vid ett mer rörligt arbete då datorarbete inte är den huvudsakliga sysslan.

Bifoglas

Ett glas med synlig läsruta; genom övre delen ser du bra på långt håll och genom den undre läser du på nära håll. Bifoglas saknar till skillnad från progressivglaset den mjuka övergången med ett “mellanområde”.

Luppglas

Den optimala lösningen för precisionsarbeten, vanligt inom kliniskt arbete ex. tandläkare.