Bekväma glasögon från din optiker i Jönköping!

Vi är alla olika och vi har alla olika behov. Våra tankar när det gäller glas är precis detsamma som när det gäller bågar: Det gäller att hitta den bästa lösningen för just dig.
Hos oss på Optiker Ullström finns det alla varianter att välja på.

Kvalitetsglas från välkända ZEISS.

Vi arbetar till stor del med glas från Carl Zeiss Vision, ett världsledande företag som ägnar sig mycket åt produktutveckling och håller mycket hög kvalitet. Glas brukar tillverkas i mineral eller plast. Mineralglaset är tyngre men reptåligare och plastglasen är lättare men lite känsligare för repor. Men det vanligaste är trots allt plastglas eftersom de väger så mycket mindre och vi bär glasögonen varje dag.

Rätt glas är bra för dina ögon.

Då man använder glasögon varje dag möts vi att flera olika optiska utmaningar. Detta innebär att för att kunna se optimalt under alla förhållanden så krävs det att man anpassar glaset efter dessa behov. Tänk på att ett par glasögon inte alltid tillgodoser alla behov.

Läs mer om: Varför man behöver arbetsglasögon.
Läs mer om: Varför en ögonhälsoundersökning är viktig.

Kontakta oss så berättar vi mer.

Singelglas

Ett enkelslipat glas med fokus på ett avstånd, antingen långt eller nära.

Progressivglas

Ett ”bekvämlighetsglas” där du kan se på alla avstånd genom ett glas, med succesiv övergång.

Närprogressivt

Ett speciellt “dator”-anpassat glas för seende från 35 cm till ca 1,5 m. Alltså speciellt lämpat för arbete framför datorskärm. Vanligt förekommande lösning som arbetsglasögon/terminalglasögon.

Rumsprogressivt

Ger bra synkomfort inomhus. Ett arbetsanpassat glas med seende från cirka 35 cm upp till ungefär 3,5 m. Även detta är ett vanligt förekommande arbetsglas som används vid ett mer rörligt arbete då datorarbete inte är den huvudsakliga sysslan.

Bifoglas

Ett glas med synlig läsruta; genom övre delen ser du bra på långt håll och genom den undre läser du på nära håll. Bifoglas saknar till skillnad från progressivglaset den mjuka övergången med ett “mellanområde”.

Luppglas

Den optimala lösningen för precisionsarbeten, vanligt inom kliniskt arbete ex. tandläkare.